CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, April 23, 2011

30 soalan mesti lelaki tanya..=p

assalamualaikum.. :)


td msa tgh blogwalking...ade bca kt blog sis sue comel nie...dia de post ttg 30 soalan mesti lelaki tnya...bla tgk sis jwb..sye pon rsa tringin gak nk jwb soalan2 tu..hihi...klu nk lgi bnyk info...sila lwat blog sis sue tu ok..=)).




nie dia soalan2 tuu..hihihi
  • 1. Apa harapan you apabila berkenalan dengan seorang lelaki yang you suka, untuk saja berkawan atau untuk future husband?

       depends kt boy tu la..klu dia de cri2 suami idaman...of coz la nk dia jdi future husbnd sye...klu dia x mcm suami idaman..better kwn je.. :)

  • 2. Bila you planning untuk berkahwin? 

    20 lebih...hihi..klu bleyh nk kwin awl..and...klu bleyh...nk bercinta slepas kwin..lbih bhgia..insyallah.. :)

  • 3. Bagaimana wedding yang you imagine kan, tahap artis ke, vip ke? 

        ade kt sini...klik sini dream wedding sye..hihi..tp..sye x kisah mcm ner pon..yg pnting...kwin dgn org yg menyayagi sye...and dapat membinbing sye ke jalan A llah....insyallah.. :)


  • 4. Adakah you ni anak mak? Atau seorang yang hanya mengikut kata ibu bapa dalam perihal perkahwinan?

       sye anak mak dan abah sye..hihihi..ttg prkhwinan..my mum ckp..dia ikut je spe pilihan hati anak dia..tp...tgk la jgak kn spe bkal suami anak dia tu..klu x keja...sosial pelik...xde adab...sah2 la my mum x suka kn??hihi..*haha..da pnah tnya my mum ttg nie..hihihi* my mum ckp..dia nk mnantu yg brtnggungjawab...so..spe yg nk jdi calon suami sye..pastikn anda seorng yg brtnggungjwab ok..hihi..=p

  • 5. Adakah you ni seorang yang boleh dikatakan sebagai seorang yang keibuan? 

     rsanya..yea..sbb de kwn2 yg ckp mcm nie...tp..sye rsa...spe2 yg knal sye yg ptut nilai sye yg nie...and..try jga tnya junior2 sye..tp..pe yg sye bleyh ckp..sye mmg suka bdak2..hihi...sbb tu nk jdi cikgu tadika..hihi..tp de sorng kwn sye ckp..sye x bleyh jdi ckgu tadika..sbb lmbut sgt..haha..dia ckp nnti bdak2 tu buli sye...haha....ade ke ptut ckp mcm tu..hihi..=p



  • 6. Adakah you seorang yang sukakan kanak-kanak? Berapa ramai anak yang you mahu miliki? 

      yup...suka sgt2...berapa ramai anak??hihihi...ntah la..brgntung dgn pndapatan sye and suami nnti la..klu x bnyk..so...x nak la anak bnyk...klu ikut sye...pling bnyk..4 suda..hihi...*maaf..gatal sikit...ckp psal kwin plak..hihi*... 

  • 7. Apa yang you shopping setiap bulan? 

        ntah la..hihi..shoping ape ae...sye jrang shoping...klu ade bnda yg perlu sye bli..bru sye beli...klu x perlu..sye x beli...x nak mmbazir...lgpon..sye jrng make up..so..jrang la nk beli bnda2 mcm tu..hihi..=p

  • 8. Bagaimana cara your money management? Suka menyimpan duit, atau suka menabung, melabur? 

      menyimpan...:)

  • 9. Adakah you mempunyai hutang dengan mana-mana bank, finance company? 

      stakat skrng nie..x de lgi la..alhamdullilah... :)

  • 10. Apa yang you paling suka lakukan masa lapang? 

      online fb and blogwalking..hihihi...and..sye suka brgmbar...keh3...=p

  • 11. You suka tidur tak, dan selalu bangun pukul berapa?

     bleyh la..hihihi..tp sye suka on9 lgi dri tido..haha..bleyh x mcm tu??hihihi..klu bab bngun...x yah tnya la..hihihi...slalu tdo kol 2,3 pg..agak2 bngun kol bape??hihihi..tp..tiap2 hari sye akan bngun awl la...solat subuh...then jga si kecil farisya tu jap sbb my mum nak antar adik2 g skolah...pastu..klu farisya x bt prngai..my mum akak kluar pegi jogging...haha...slesai sume tu sye pegi smbung tdo balik..haha..pastu tdo skjap.. bru bngun bt keja umah...slesai sume bnda...online!!!!hihii

  • 12. Pernah tak you jatuh cinta dengan 2 orang lelaki sekali gus??   
  • sejujurnya...ya...tp skrng..susah nk jtuh cinta.. hati sye..hnya akan dimiliki spenuhnya oleh bakal suami nnti...=))                                                                                
  • 13. Adakah you ni boleh dianggap sebagai seorang yang romantik? Suka dimanjakan? Suka berkepit setiap masa? - 

      romantik???ntah la..hihihi...tp sye mmg suka dimnjakan..hihihi.tp bkn dgn boy la...dgn kwn2 girl dan family sahaja.. :)

  • 14. Adakah you mahu pasangan you seorang yang romantik? Jika dia tidak romantik macamana? 

       psangan? x mau psngan..nk husband..haha...klu bleyh nk la yg mcm tu..tp..klu x romantik pon..x pe la..jnji x mngatal dgn girl lain..=p  sye akan trima suami sye seadanya...=))

  • 15. Adakah you ni seorang yang cepat kasihan pada lelaki? 

       ksihan yg mcm ner ye???hihi..detail sikit bleyh x??hihii

  • 16. Best vacation holiday yang pernah you pergi? 

       haha..ntah la..Thailand kot..hihi..pg songkla..haha..mcm2 la yg best...tmpat2 kt mlaysia sume best2..hihihi..x rugi mlncong kt mlaysia je..hihi..tp..sye tringin nk pegi korea and manchester..hihi..=p

  • 17. Adakah you ni seorang pembersih? Suka mengemas? Pakaian sentiasa berlipat dan barang ditempatnya? 

      bleyh nk dikatakn...tp klu mood malas dtg..x la rjin sgt nk mengemas...tp bju mmg sntiasa berlipat....=)

  • 18. Perkara yang you paling benci dalam diri lelaki? 

       smoking!!!x mau ok..hihi..x chat la nnti..hihi...and..x suka lelaki yg pnas baran...ego tinggi...

  • 19. Perkara yang you paling suka lelaki lakukan untuk you? 

      hmm..ntah..hihi..sngup brkorban ape sje utk sye...kot...hihi..x tawu la..hihi

  • 20. Lelaki yang sebagaimana yang boleh buat you rasa teruja? 

      mcm jun pyo dlm cte boys over flower..yg ner..wlau pape pon jdi...wlau mcm2 dugaan..dia tetap setia dan mncintai geum jan di sorng je...susah nk ade dlm dunia nie boy yg mcm tu..kan2??hihi..and 1 lgi..sye suka org yg biasa...tp ade ilmu pngetahuan tntang agama ...mcm abg hariz sye...dia slalu bg nasihat kt sye ttg hal2 agama nie..sye nak bakal suami mcm tu..hihi..yg mana...bleyh bimbing sye..sye lebih teruja dpt bakal suami yg mcm nie..brbanding boy yg style+ hensem..tp x beriman..x de pngetahuan ttg agama...kita nie ibarat seorg prntau je...yg mne ade kt bumi nie tmpat prsingahan kita ..kita duduk d bumi nie smntara ja....hensem + style tu bg sye..xde pape mkna pon..tp klu dia hensem + beriman...yg tu bonus la bg dia...=))

  • 21. Apakah satu hadiah yang paling you suka sekali pernah you terima? 

       teddy bear..hihi..sye dah ade 7 bear skrng..hihi..seronok..yg pling sye suka..hadiah teddy bear dri adik sye..sbb dia belikn spongebob yg comel utk sye...da lma da nk bear tu..so...tu la hadiah yg pling sye suka.. :))..

  • 22. You suka berkawan dengan ex-boyfriend tak?
  • .smpai skrnag sye msih brkawan baik dgn ex-sye...nk ckp suka tu..x la sgt..tp bleyh la klu stakat nk brkwan..                                                                           

  • 23.You boleh terima tak kalau boyfriend you masih berkawan dengan ex-girlfriend dia? 

       hmmm...insyallah boleyh kot..kesetiaan tu pnting...brkwan la dgn spe pon..klu dia setia..insyallah x kn jadi pape...tp...sejujurnya...sye x bape pntingkn sgt hubungan cinta nie...sbb...bg sye...slagi xde pape ikatan...sye x kn syg or cinta dia spenuh hati....sbb..bg sye..blom tntu kekal..so..sye decide..sye x kisah klu dia nk kwn dgn spe pon...sbb,,km pon bkn ade pape ikatan pon lgi...kan.. :)

  • 24. Bila you sudah menjadi isteri, suami you nak keluar dengan kawan-kawan lelaki dia, you akan larang tak? 

      insyallah sye akan benarkan.. :)

  • 25. Bagaimana pula jika ada seorang wanita yang dalam kesusahan, perlukan bantuan suami you. Adakah you akan cemburu?
     ikut keadaan..tp..dsbbkn dia dlm kesusahan..kita kna la bg prtolongan kn...so..insyallah sye x kn cmburu buta dkt bakal suami nnti...tp kpd suami sye tu..dia prlu la jga batas dia....

  • 26. Seorang lelaki, sangat suka masakan ibunya, jadi apabila berkahwin, dia akan mengharapkan pasangannya pandai memasak sesedap ibunya, adakah you boleh lakukannya? 

      insyallah..sye akan cuba yg trbaik...utk jdi yg trbaik buat bkal suami sye nanti.. :)

  • 27. What is your favourite movie/songs... suka menonton movie or going for a concert? Mungkin suka tengok teater? 

    love story..haha...suka cte2 cinta nie..especially drama korea..hihihi...lgu plak..suka lyn lgu english..actually..sye suka dgr lgu yg ade kaitan dgn sye..hihihi...sye x suka mnonton movie or going for a concert..buang masa...hihihi...klu nk tgk movie pon..tgk kt umah je...hihi..

  • 28. Suka jogging? Exercise? Swimming?

      swimming...hihi

  • 29. Apakah tabiat buruk you? 

    cpat sensitif kot...sye cpat nangis..and cepat terasa...hihi...and...mybe trlalu lmbut..smpai x brani kata tidak bila org mntak tolog..hihi..kira smpai kena buli la..haha...and..insyallah..sye akan cuba buang sifat sye yg nie..hihihi...sbb..sye kan kuat!!!hihi..x bleyh bg org ambil ksmpatan lgi...=)

  • 30. Very sure you tidak akan benarkan suami you kahwin lagi seorang, tetapi bagaimana jika dia dan girl tu sudah jatuh cinta... kalau tak kahwin nanti berdosa. So apa solutions dia? 

-      sye akan bg dia kahwin lgi 1...tp syaratnya..prempuan tu haruslah brperangai baik...sye nak jdi mcm dlm crita .nie..and..kpda bkal madu sye..sya nk awk jdi mcm nie jga...bru sye bg awk brdua kwin.. :)





creadit to sis sue



0 comments:

Post a Comment